mandag den 1. april 2013

Delfintur.....sludder...delfinjagt

"Jan, få så kameraremmen om halsen!"
Charlottes angst/respekt for vand og især åbent hav kommer klart til udtryk, da vi sejler ud fra stranden mod havområder med legende delfiner.
Vi sidder alle fire i en smal, typisk balinesisk udriggerbåd med buer ud til "balancestænger" i vandet på hver side af båden (Måske kan man se det på billederne).

Vi er stået tidligt op for at blive hentet af vores "skipper" - Noman - kl 05.45.
Efter en kort gåtur til stranden og en kop hurtiglavet the, fik vi redningsveste udleveret og kravlede om bord, mens det endnu var overvejende mørkt.

Efterhånden som vi når længere ud på havet med den rød-gule solopgang over bjergene bag os, opdager vi, at mange andre også er på delfinmission. Fra de mange små strande tøffer masser af ens både til havs med turister om bord.
Der er vel en 50-60 farverige både omkring os - tæt på og langt væk.
Og alle både søger det samme: Hvor dukker delfinerne op i dag?
Vi HAR forberedt pigerne på, at vi måske ikke ser delfiner. Der er ingen garantier.
Inde på land sælger de efter sigende t-shirts med et motiv, hvor delfin-mor forgæves prøver at få delfin-ungen ud af sengen: "Kom nu, turisterne venter på os" ;0)

Vi forsikrer hinanden om, at det også en en flot og hyggelig tur uden delfiner. Hvad det også er.

Men SÅ....pludselig får vi øje på de første delfiner lige foran en af de andre både.
Noman reagerer med det samme. Drejer båden og speeder op for den lille påhængsmotor og styrer mod stedet.
Det gør alle de andre både også. Den intensiverede larm fra påhængsmotorerne siger næsten det hele: "Jagten" på delfiner er gået ind. "Lemminge-jagten" kan man også kalde det. For i den næste times tid dukker der små grupper af delfiner op forskellige steder ud for eller mellem bådene, der nu ligger samlet i et stort område fyldt med mennesker og kameralinser på adrenalin-udkig efter næste "flipper-billede".
Og man skal være hurtig på udløseren. For med enkelte undtagelser ser vi kun delfinerne 1-2 sekunder ad gangen, når de lige glider hen over vandet.
Og det virker som om de driller os. Vi ser dem dukke op 3-4 gange hver gang. Så dykker de ned, og vi prøver at gætte, hvor de dukker op næste gang.
Vi ser heldigvis mange, og især pigerne er meget begejstrede.

Men Situationen er lidt grotesk. Der er en slags "delfinjagt" over det hele. Sådan lidt panikstemning.
Heldigvis har Charlotte læst, at delfinerne ikke synes at tage skade. Forskere har undersøgt dem. De bliver ikke stressede (hvordan man så end måler det). Der er ikke forsvundet delfiner i den tid, sejlladserne har været gennemført. Og de ville vel tage et andet sted hen, hvis de var generede af "jagten".
Så det er også OK at synes, at det er både lidt sjovt og grotesk på samme tid.

Vi vender bådsnuden hjemad og er hjemme i Villa Jaya lige til morgenmad kl 8. Og så skal pigerne i pool;0)

En lille krølle på delfinturen: Da vi kommer i land, står sælgere klar med smykker, konkylier, træfigurer m.m.
Vi får tilbudt et halssmykke til en tiendedel af den pris, vi i går gav for et magen til på vores egen lille, øde strand . Snyyyydt - igen;0)

Nå ja, og så skal jeg lige forklare, hvorfor der ikke er fotos af delfinerne på bloggen her. Fotos på bloggen er taget med min iPhone, og den turde jeg ikke tage frem (Charlotte ville fået et føl på tværs, når der ikke er en snor at vikle om håndled eller lignende. Til gengæld tog jeg flere end 100 billeder med kamera;0)





1 kommentar:

  1. Hej alle 4
    En hilsen fra det stadig kolde men solbeskinnet Dk. ja, vi er stadig lockoutet her så der er tid til at kigge lidt på de 200 breve der ligger i eboks,vaske vinduer, løbe og se på se Bali billeder (når vi ikke laver banner, synger eller laver optog div. steder)- der ser ud og lyder skønt på Bali:)Kan I rigtig nyde den sidste tid. Mange hilsner fra Helle H :)

    SvarSlet