søndag den 7. april 2013

Mega tordenvejr

Dag 17: Søndag 7. april.

Allerførst: Rolig nu. Billedet af lynene er ikke herfra. Men det har måske ser sådan ud på himlen forleden aften.
For da havde vi et temmeligt heftigt torden- og regnvejr. Vi sad på et af vores værelser og hørte regnen plaske ned udenfor samtidig med, at "udenfor" mange gange blev oplyst af kraftige lysglimt efterfulgt af tordenskrald - både store og små, tæt på og længere væk.

Og vi lærte børnene at beregne afstanden til lynet ved at tælle sekunderne mellem lysglimt og tordenbrag. Og det giver noget tryghed, når man når at tælle til en 10-20 stykker. Og så det modsatte, når vi var nede på tre sekunder og dermed kun 1 km!
Og tordenvejret drev ikke sådan bare forbi os. Det virkede som om, det cirkulerede rundt om os - måske på grund af de høje bjerge i nærheden.
Ikke rart!
Og så er det, man prøver at tænke og tale rationelt: Mon ikke lynene først og fremmest slår ned i havet og i de høje punkter i bjergene? Og ligger vores egentlig ikke lavt i forhold til høje træer o.l. i nærheden? Og gad vide, om huset her har en lynafleder?

Nå, men det stilnede af, og regnen fortsatte i timevis aften og nat.

Generelt er de vant til tordenvejr her på egnen. Dog ikke så store som det forleden.
Og faktisk rumler det udenfor, mens jeg skriver dette. Og uvejrene betyder også at strømmen nogle gange svækkes eller ryger sig en tur.
Det skete fx flere gange her til aften, da vi spiste aftensmad i restauranten.
Balineserne tager det rimeligt afslappet, men for dælen man sveder, når der ikke er en aircondition eller fan i nærheden. Så kan man næsten lige så godt stå ude i et regnvejr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar