mandag den 8. april 2013

Hanekamp - forbudt men udbredt

Dag 18: Mandag 8. april.

Egentlig er hanekamp forbudt - af indlysende grunde. Det er næppe i overensstemmelse med nogen som helst fortolkninger af dyrevelfærd, at man binder et barberblad på foden af to haner, og så snitter de i hinanden, indtil den ene dør eller såres dødeligt.

Men ikke desto mindre ser vi flettede bure som dem på billederne overalt langs vejene på Bali.
De flotte haner bor det meste af deres liv i sådan et bur, og der er både hobbyavlere og professionelle avlere. Og der synes at være masser af kampe i hvert lokalområde.

Der er alt fra "venskabelige" kampe mellem lokale avlere til opreklamerede kampe med mange penge i. Der er dels præmiepenge til vinderen, men de fleste penge spenderes på væddemål på kampen.
Manden på billedet har det som hobby. Han får omkring 50.000 rupees for en sejr (30 kr), og han tør ikke gætte på, hvor store beløb, der spilles om og for i "the big fights" andre steder på øen.

Han fortæller mig om en hanekamp "lige i nærheden" næste dag. Det lyder interessant, men der indebærer en tur bag på motorcykel, og det går nok ikke. Charlotte var ved at skide grønne grise, da jeg sad bagpå en tjener for at køre til shop 10 minutter væk og købe svømmefødder!






Ingen kommentarer:

Send en kommentar