fredag den 29. marts 2013

Ubud - kontrasternes by

KAOS: På hovedgaden et mylder af liv og lyde. Motorcykler, der gasser op og dytter. Biler. Masser af trafik. Vi holder fast i pigerne, når vi skal over gaden. Råb fra gadehandlende og taxachauffører på udkig efter kunder. Butikker og restauranter hele vejen til både højre og venstre.

RO: Ned ad sidegaden og efter 50 meter ind ad porten til vores hotel. Ro. Den lille sø med fisk ved receptionen. Og de små broer og kanaler. De lukkede bungalows med skodder. Fuglelyde og frøkvæk. men alligevel roligt. Videre til den idylliske pool med udsigt til rismarker og palmer. Stille og ned i tempo. Og i stærk kontrast til mylderet på hovedgaden.

Og kontrasten er også tydelig mellem dag og nat. Om dagen masser af dyrelyde: frøer, fuglekvidr og fugleskræp, hanegal, duekurren og vingeflaksen, bloppende fisk, cikader...
Og så aften og nat: Dyrelydene forsvinder sammen med den fjerne lyd af trafik. Det bliver mørkt omkring kl otte om aftenen og alt bliver stille. Til gengæld står de tidligt op, dyrene, og starter "faunalarmen" igen;0)





Ingen kommentarer:

Send en kommentar